Kald frustrasjon

Du fryser egentlig ikke, men du er heller ikke så varm som du skulle ønske at du var. Tærne er akkurat kjølige nok til at du legger merke til det, til tross for antall sokker som er tredd over de. Hendene blir kalde av å skrive på tastaturet, og nedover ryggraden kjennes et ubehag, et dempet evinnelig gufs, som får deg til å trekke skuldrene opp under ørene uten at du tenker over det. Musklene spenner, en tensjon som kjennes i ettertid, som får kroppen til verke. Tørr og varm luft eser ut av oljeovnen som står på max midt i stuen, luft som gjør deg tørst, som gjør håret statisk og huden tørr.

Jeg er så lei vinteren.  Januar fyller meg alltid med rastløshet og frustrasjon, en metthet over den lange vinteren. Mett over kulden som stadig sniker seg inn, slik som når man våkner om natten fordi føttene havnet utenfor dynen mens man sov, eller gufset når noen kommer inn og inngangsdøren er åpen i noen sekunder. En uinviterende kulde som ødelegger hvert ønske om den minste aktivitet utendørs, og en lengsel etter sollys som ikke lar seg mette. 
Det verste med januar er følelsen av å ikke ha noe foran seg. Det er ingen jobb eller studier som venter på meg, ingenting som opptar tiden min. Hverdagen har blitt et litt tidløst vakuum. Det har ikke noe å si når jeg sover, for jeg skal ikke noe sted. Det har ikke noe å si når jeg spiser, jeg skal jo ingenting. En situasjon som virker appellerende i begynnelsen, men mangelen på aktivitet tapper meg for motivasjon, min sult på struktur og arbeid virker til tider utålelig, og jeg frustrerer meg over min hemmende mangel på energi. Jeg vet at jeg har mye å gi, mye jeg ønsker å gjøre, men finner ikke et sted som samtidig er tilpasset mine begrensninger.

Det er som å ha på seg verdens vakreste kjole, uten å ha et sted å gå til. Så jeg venter, teller snøflak og venter på den innbydende varmen.


2 kommentarer

shaffi

11.jan.2010 kl.01:25

Håper det blir varmere snart!!!

Marte

11.jan.2010 kl.23:13

Hei
Vil bare si fra at du skriver godt. Jeg har også EDS.

Skriv en ny kommentar

kronisk

kronisk

21, Kongsberg

Jeg ønsker å skape mer innsikt i hvordan livet med en kronisk sykdom er. Jeg har Ehlers-Danlos Syndrom, og dette er min hverdag.Bookmark and Share
Subscribe

Kategorier

Arkiv

hits