Takk for alt, totusenogni.

Under preparasjoner for det nye året har jeg, i likhet med de fleste, tenkt på året som har gått. En oppsummering av hendelsene for å kunne beregne verdien av tiden som har passert, flertallet har det til at et begivenhetsrikt år er et godt år.

 Det første som lyner gjennom tankene mine når jeg sier "totusenogni" høyt, er min bestemors kreftdiagnose, som en måned senere ble årsaken til hennes død.  Arvestriden etter henne er fortsatt gående, åtte måneder senere, hvilket skaper en varig skuffelse. I mellomtiden hadde jeg og min samboer blitt fôrverter for en vanskelig engelsk bulldog, med mye hormoner og mangel av disiplin. Lite visste jeg at min samboer ikke lenger trivdes sammen med meg. Forholdet vårt varte i fire år, hvor vi bodde sammen to av de, og de siste månedene hadde hans følelser for meg svinnet hen. Desverre hadde han ventet til det ikke var noe igjen å redde før han sa det til meg, og reiste fra meg samme dag det ble slutt.
Jeg hadde før dette aldri opplevd slik kjærlighetssorg, jeg elsket han så utrolig mye, bruddet var et av de tyngste opplevelsene jeg har gått gjennom. Den første uken var hunden vår en grunn for meg til å stå opp om morgenen, men jeg er for syk til å ha en vanskelig hund alene, så to uker etter bruddet kastet jeg inn håndklet. Hans eier hentet han og jeg druknet i min overvelmende ensomhetsfølelse. Jeg vet ikke hvordan dette ville gått uten støtten fra familien min og mine to bestevenner. Min familie tok vare på meg inntil jeg klarte det selv igjen. Laget mat til meg når jeg ikke orket å spise, klemte meg når jeg gråt, og fylte hodet mitt med inspirerende ord og trøst. I mellomtiden gikk mine venner aktivt i aksjon på å gjenopplive det sosiale livet mitt, som jeg lot dø under forholdet. Jeg har kommet i kontakt med mange gode personer, og har lært at når du får deg en kjæreste, er det en jævlig dårlig idé å ikke gå ut med vennene dine. Etter å ha kranglet og grått i flere måneder med han, er jeg og min ex venner igjen, og mine følelser for han har gradvis svinnet.
Kjærlighetssorg er et pent ord for midlertidig galskap. Min bestemors død, bruddet med samboeren og å måtte gi fra meg hunden, kombineres til den tyngste emosjonelle sommeren jeg noen gang har opplevd. Det tok en del måneder før jeg følte at jeg var helt meg selv igjen.

Men det er så mange vakre ting som også tok del i dette året. Selv om det ble en tung avskjed, så angrer jeg ikke et sekund på at jeg hadde hund. Vi ble veldig knyttet, og daglig trening gjorde at vi fikk rettet på mye oppførsel, desverre savner jeg han ofte og kunne ønske hans eiere hadde latt høre fra seg. Da jeg begynte å blogge kom jeg i kontakt med flere herlige mennesker, reaksjonene og responsen på det jeg skriver var veldig inspirerende!  Etter bruddet ble jeg sterkere knyttet til mine venner, siden jeg endelig forsto hvor viktige de virkelig var for meg.  Jeg fullførte kurset på Vikersund Kurbad, og har fortsatt å jobbe med meg selv og min sykdom.
Men det vakreste og herligste av alt, var å bli tante! Bare tre uker etter at min samboer reiste, ble min vakre niese født. Å holde henne for første gang ga meg den største åpenbaringen om at selv om man er i sorg, så går verden videre. Jeg opplever så stor glede i å kunne være del av hennes liv, se henne vokse, og se min søster være en så utrolig mor.

Den siste tiden har jeg jobbet med å komme meg ut av min komfortsone, se nye mennesker, oppleve uvandte situasjoner.  Dette er et år hvor jeg har vokst mye, samtidig som jeg har lært mye om meg selv. Mine personlige verdier har flyttet på seg, men mine ambisjoner står fortsatt likt. Jeg håper på at jeg i løpet av 2010 vil kunne begynne å jobbe eller studere - delta i en verden utenfor min egen.

Flertallet har det til at et begivenhetsrikt år er et godt år, jeg mener at et godt år er et år hvor du har lært om livet og deg selv. Jeg har hatt et godt år og ønsker det nye velkommen.

12 kommentarer

Fin blogg: )

godt nytt år : )

Victoria.

30.des.2009 kl.12:54

fin blogg :) hadde hvert koselig om du la igjen en kommentar på bloggen min for hva du syntes om sunn mat: http://cafemokka.blogg.no/1262131734_jeg_har_startet_et_ny.html

VIB3K3

30.des.2009 kl.13:05

Fint innlegge og fin blogg ;o)

***Nyttårs Hilsen Fra Vib3k3***

helenenestea

30.des.2009 kl.13:09

spørsmålsrunde på bloggen min, legge igjen noen spørsmål? :- )

Vilde

30.des.2009 kl.13:12

du skriver veldig bra!

Eliise ;*

30.des.2009 kl.13:21

Godt nytt år ! :D

sminketipstildeg

30.des.2009 kl.13:24

godt nytt år!

sminketipstildeg.no

Mina

30.des.2009 kl.13:25

Du skriver veldig mye og veldig bra, tusen takk for 2009

Martine Bilstad

30.des.2009 kl.13:26

Kjempefin blogg!

Godt nytt år, og lykke til videre :)

Hanne Matilde

30.des.2009 kl.13:27

godt nyttår til deg og dine!

Margrethe

30.des.2009 kl.15:03

Veldig fint innlegg. Det får en til å tenke over hva som er viktigst i livet. Selv om du ser på dette året som godt, så håper jeg neste blir bedre for deg (og meg) ;D <3 KAN IKKE NOEN NERDY HUNKS VALSE INN I LIVENE VÅRE ELLER ~

Godt nyttår, på forskudd!

Queta.

30.des.2009 kl.18:30

Som jeg sa før i dag:P du vet hvor jeg er å finne rundt 00 i morgen ;)

Skriv en ny kommentar

kronisk

kronisk

21, Kongsberg

Jeg ønsker å skape mer innsikt i hvordan livet med en kronisk sykdom er. Jeg har Ehlers-Danlos Syndrom, og dette er min hverdag.Bookmark and Share
Subscribe

Kategorier

Arkiv

hits