Emosjonelt mett.

Vekkerklokken skriker, jeg skvetter og slipper ut et lite rop. Uansett hvor mange timer jeg har sovet så finner jeg det latterlig vanskelig å tvinge meg opp av sengen. Så da ligger jeg der, i halvsøvne, og oppsumerer ukene på vikersund kurbad som har flydd forbi.

Å være bortreist og følge institusjonsrytmer jeg ikke liker har til slutt toppet min metthetsfølelse. Det plutselige fallet i temperatur har heller ikke hjulpet. Hovedproblemet mitt er at jeg ikke klarte å slappe av på vikersund, noe som tærer på kroppen, smertene øker, stressnivået stiger, jeg blir irritabel og utmattet.  Vi har på vikersund øvd så mye på å lytte til kroppen vår, min kropp sa tydelig ifra at det begynte å bli for mye. Så jeg reiste hjem tidligere denne uken, og har vært takknemlig for at det bare er tre dager igjen neste uke før oppholdet over. Men det har ikke vært like enkelt å bremse, ting jeg har hatt lyst til å gjøre hjemme har hopet seg opp i løpet av tiden jeg har vært borte, så jeg satte meg i gang så snart foten min var innenfor døren.

Nakken min verker,  jeg setter meg opp i sengen for å nølende kjenne på hvordan kroppen har det. Etter å ha lukket øynene blir jeg påminnet om alt jeg har å gjøre av personlige endringer basert på hva jeg har lært på kurbadet, bare tanken gjør meg sliten. Morgenen konkluderes med at jeg i en liten periode fremover har bedre nytte av å gjøre ting jeg har lyst til, ikke bare hva jeg burde få gjort unna. Jeg  har vært pliktoppfyllende nok disse fire ukene på vikersund. Hvor er moroa i å være flink absolutt hele tiden?


5 kommentarer

Sukkerberta

04.des.2009 kl.12:11

så trist :(

hva er Ehlers-Danlos Syndrom?

kronisk

04.des.2009 kl.12:14

Det er en bindevevssykdom, har skrevet om det her: http://kronisk.blogg.no/1255381968_hei_jeg_har_en_kronis.html

:)

Inger

04.des.2009 kl.12:16

Jeg og har en bindevevs sukdom , jeg sliter med sjøgrens syndrom. Som sikkert ikke er så velig ulik din

Silje

04.des.2009 kl.12:21

Huff da:(

Elastica

07.des.2009 kl.11:55

Hei :)

Jeg er ei jente på 23, som har EDS samme type som deg..

vet du noe i forhold til støtteordning når man går på til skole? er vakselig å klare å jobbe når man går på skole, er ikke alt kroppen orker å være med på..

hva slags behandling er det du får sånn til vanlig?

Skriv en ny kommentar

kronisk

kronisk

21, Kongsberg

Jeg ønsker å skape mer innsikt i hvordan livet med en kronisk sykdom er. Jeg har Ehlers-Danlos Syndrom, og dette er min hverdag.Bookmark and Share
Subscribe

Kategorier

Arkiv

hits