Definisjon: Emo.

Jeg glemmer noen ganger at det ikke bare er unge mennesker som følger bloggen min, og har derfor fått inn ønsker om å forklare hva jeg mente med "emo" i mitt forrige innlegg.

Emo var originalt en type musikksjanger, gjerne en blanding av nyere punk og indierock som inneholdt veldig ekspressive tekster, "emotional hardcore". Dette har senere blitt overført til mote som består av mye svart eyeliner, trange mørke olabukser, sideskillet pannelugg som dekker 3/4 av ansiktet, converse og piercinger. Jeg vil gå så langt som å summere det til en punket gother. Emo har til slutt blitt et begrep som oppsummerer en stereotype. Nemlig melodramatiske og oversensitive ungdommer som stadig vekk har behov for å formidle hvor fælt de har det gjennom oppmerksomhetssøkende handlinger, når de i all realitet egentlig har en relativt helt grei livssituasjon.

"Like a Goth, only much less dark and much more Harry Potter"

Så når jeg skrev at jeg var emo, så var det for å tullete si "ååh det er så synd på meg, buuhuu stakkars meg" når det egentlig går helt fint. Og at jeg synes det var litt morsomt at merket som har produsert kladdeboken min heter "Emo".

Et eksempel på en typisk emo:

Én kommentar

Elisa

28.nov.2009 kl.02:57

hahah, ser litt ut som meg for en tre år siden :)
fin blogg! -elisa

Skriv en ny kommentar

kronisk

kronisk

21, Kongsberg

Jeg ønsker å skape mer innsikt i hvordan livet med en kronisk sykdom er. Jeg har Ehlers-Danlos Syndrom, og dette er min hverdag.Bookmark and Share
Subscribe

Kategorier

Arkiv

hits