Holdningsendring

Jeg er den yngste i mestringsgruppen, og derfor har muligheten til å kunne se hva mange år med smerterelaterte vanskeligheter kan gjøre med deg om du ikke håndterer de rett. Følelsene som gjentar seg er veldig overraskende uavhnegig av alder: sinne, frustrasjon, tristhet, oppgitthet, frykt. Jeg ser rundt på ansiktene i ringen av stoler vi sitter på, og etterhvert ser jeg bare hva jeg ikke vil bli. Jeg føler en voksende tanke om at jeg ikke vil komme tilbake hit om 30 år og være plaget av det samme som da jeg var ung.

Avspenningen går i stor grad på det å kjenne på hver kroppsdel etter tur, selvom det kanskje gjør vondt. Kjenne på smerten, akseptere at den er der, fordi den er del av hvem du er. Det er skummelt for de fleste å måtte konfrontere smerter man store deler av livet sitt har jobbet med å legge i bakgrunnen og ignorere så godt som det lar seg gjøre. Men hva sier det om situasjonen din om du frykter smerten som du har plassert murrende i bakgrunnen hver dag? Mange interessante tanker har blitt satt i gang etter å ha møtt så mange mennesker og hørt hva som har blitt sagt på dette kurset. Jeg stiller meg selv mange spørsmål og de fleste konklusjonene trekker mot det at jeg må jobbe dypere i meg selv for å kunne finne et komfortabelt punkt hvor jeg kan respektere mine fysiske begrensninger og leve med smerten som en del av meg.

Det er mange av mine vaner som trenger å justeres når jeg kommer meg hjem igjen. I likhet med fysioterapien så må det bli små steg, mye bevisstgjøring og noe holdningsendringer. Det er så lett å bare gjøre hva man alltid har gjort, både negativt og positivt. Men det har bare gått en uke, jeg har enda så mye å tenke over og oppdage i meg selv!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kronisk

kronisk

21, Kongsberg

Jeg ønsker å skape mer innsikt i hvordan livet med en kronisk sykdom er. Jeg har Ehlers-Danlos Syndrom, og dette er min hverdag.Bookmark and Share
Subscribe

Kategorier

Arkiv

hits