Pasient på Vikersund Kurbad

Til min store glede så var det mulig å få kjøpt tilgang til internett, og snart skal jeg få prøvd meg i det velkjente varmtvannsbassenget på Vikersund.  Takk til alle som har sendt melding eller ringt for å høre hvordan det går! :)

Første dagen var fryktelig stressende, etter å ha sagt farvel til min utrolig snille sjåfør og svoger så prøvde jeg beskjedent å gjøre så lite av meg som mulig, samtidig som jeg bærte på en stor usikkerhet over hvor jeg skulle gjøre av meg. Med nøkkelen til rommet mitt i hånden vandret jeg litt rundt, bare for å finne ut hvor de ulike rommene i denne krunglete bygningen befinner seg. Det tok ikke lang tid før jeg innså mangelen av unge mennesker blandt pasientene, og undret litt på hva jeg hadde meldt meg på.

Jeg innså ikke før etter en dårlig natts søvn at det skumleste med Vikersund Bad er at det tar litt tid før de får distribuert all informasjonen om oppholdet ditt. Jeg har nå vært på mitt første mestringsmøte, blitt sett av både lege og fysioterapaut, fått timeplan, og lært navnet til noen av mine medpasienter. Vi har faste plasse i matsalen med bordkort, noe som gjør det letter å knytte litt bånd med de du er på opphold med. Rutinene og stedet begynner sakte å bli mer kjent, hvilket igjen reflekterer seg i min sakte men voksende trygghetsfølelse.

Det gjør såklart litt vondt å høre og se det andre sliter med. Her sliter alle med sine problemer, skader og sykdommer - noen synlige, noen ikke. Krykker er i flertall, og de i rullestol vekker en takknemlighet i meg over min egen relativt  fungerende kropp. Så jeg tar trappene opp, mumlende for meg selv at det kanskje ikke er så ille å ha fått rom i tredje etasje likevel..


3 kommentarer

Anette

12.nov.2009 kl.16:11

Fin blogg!

maaalin91

12.nov.2009 kl.16:16

Hei! Jeg er ny her på blogg.no og trenger litt hjelp til header. Vil du hjelpe meg?

Utrolig søt blogg!

Margrethe

12.nov.2009 kl.16:28

Kommer dere til å få litt spa-treatment også der eller? :D

Håper resten av oppholdet blir lærerikt og digg hvertfall <3

Skriv en ny kommentar

kronisk

kronisk

21, Kongsberg

Jeg ønsker å skape mer innsikt i hvordan livet med en kronisk sykdom er. Jeg har Ehlers-Danlos Syndrom, og dette er min hverdag.Bookmark and Share
Subscribe

Kategorier

Arkiv

hits