EDSU hyttetur!

Denne helgen deltok jeg på hyttetur rett utenfor Larvik arrangert av EDS Ungdom. Var nervøs ved avreise da jeg ikke hadde møtt noen av disse menneskene før, dette var noe jeg hadde hivd meg på ved kort varsel. Men mens jeg står og tripper på stasjonen i Drammen for å bli hentet, så føler jeg nervene danse sammen med ekstasen over å få snakket med personer med samme sykdom som meg selv.

Nervene roet seg så snart jeg fikk hilst på de fleste, alle var så overraskende inkluderende at jeg følte meg som en del av gruppen veldig fort. Det var vanskelig å holde alle spørsmålene inne, men det gikk helt fint, for svarene jeg fikk var veldig åpne og ærlige. Jeg kjente meg så igjen i alt som ble sagt! I denne gruppen her så var det ingenting galt med meg, ingen av mine erfaringer eller problemer var en overraskelse, det var utrolig godt å føle seg fullstendig normal blant en gruppe mennesker.  

Jeg følte at jeg fikk noe verdifullt ut av hver eneste person jeg snakket med under oppholdet. Av de på min egen alder følte jeg en tilhørighet på grunn av de felles problemene. Vi sliter alle med å få pengene til å gå rundt, søken etter de riktige medisinene for smertene, vi delte samme frustrasjon over kampen vi stadig kjemper mot leger og trygdesystemet. Det var lett å se at jeg ikke var den eneste som lurte på hvordan det skal gå når vi blir eldre. Nettop derfor var det så godt å få høre erfaringene til de som var kommet lenger enn oss selv i livet. Desverre er det tydelig at de fleste av oss aldri vil kunne mestre noe mer enn en deltidsjobb, men det finnes mange ordninger rundt det så lenge man finner noe som passer til egne behov. Derfor var det så fint at en representant fra både FFO og NAV kunne fortelle oss hvilket ordninger vi hadde rett på! Det var mye nyttig informasjon fra det lille kurset, alt fra tilrettelegging ved studier til uførepensjon og rettigheter innenfor jobb. Ikke bare var presentasjon informativ, men til tross for at vi trengte latterlig mange pauser på å få leet på kroppen, så tok de seg likevel tid til å la oss stille spørsmål og diskutere de ulike ordningene. Det var hele tiden tid til oss. Ellers ble tiden brukt på spill og veldig høy musikk, og de fleste kokte seg i badestampen rett utenfor. Siden vi alle krangler med vår egen kropp hver dag så er det herlig å være på et sted med så mye latter og smil.

Jeg angrer ikke et sekund på at jeg deltok. Ikke bare ble jeg kjent med mange fantastiske mennesker, men jeg innså at mine planer for fremtiden ikke er så dumme. Som en av de voksne delte med oss  "Jeg kastet bort så mye tid på å prøve å være normal". Hjemreisen var en blanding av utslitt hjernetåke og motivasjon for min hverdag. Min ensomhet i min sykdom ble så utrolig lettet.

Takk til alle som tok meg så godt i mot og delte sitt liv med meg!

3 kommentarer

Margrethe

27.okt.2009 kl.20:59

Hørtes utrolig koselig ut!

Christine

27.okt.2009 kl.22:57

Høres fantastisk ut (: Å tilhøre en gruppe er alltid godt, selv om man samtidig vil være selvstendig :)

Verdandi

29.okt.2009 kl.21:16

Tusen takk for en kjempekoselig helg! Det virker som om jeg heldigvis ikke dro deg med på noe forferdelig :p Er veldig glad for at du trivdes og at du fikk masse informasjon til å ta tak i livet ditt videre, men det virket jo som om du allerede hadde en god start, så pågangsmotet ditt er det ikke noe i veien med ^^

Skriv en ny kommentar

kronisk

kronisk

21, Kongsberg

Jeg ønsker å skape mer innsikt i hvordan livet med en kronisk sykdom er. Jeg har Ehlers-Danlos Syndrom, og dette er min hverdag.Bookmark and Share
Subscribe

Kategorier

Arkiv

hits