Øl og skrål.

Fest og fyll er en stor del av den norske kulturen, hvorfor man velger å drikke eller ikke er personlig, selv har jeg valgt å delta. For gjennomsnittspersonen inkluderer en lørdagskveld vorspiel, ut på byen og deretter nachspiel frem til morgenkvisten hvor man sleper seg hjem. Så sover man noen timer for å våkne opp til den velkjente grusomme følelsen av å være fyllsjuk. Gleden av å være beruset veier som regel ut følelsen av å være bakfull, og derfor gjentar man syklusen neste helg til tross for utropene "Jeg skal aldri drikke igjen!!".

Men jeg er ikke gjennomsnittspersonen. Nachspiel er uaktuelt for meg da det er altfor fysisk utmattende å være ute så mange timer av gangen. Generelt ser jeg ikke helt underholdningen av å være for full til å passe på seg selv (utenom for oss som ser på deg krype på gulvet), i tillegg er jeg på medisiner mot smerte som jeg ikke finner ansvarlig å blande med unødvendig mengder alkohol. Men jeg liker å tulle, fnise og være brisen sammen med bekjente. Det er gøy å møte folk på byen og skråle uten grunn. 

Jeg blir sjeldent fyllesjuk da jeg ikke drikker så mye og passer på å få i meg både vann og enkel mat før jeg legger meg. Men jeg har min egen versjon av dagen derpå pine. Det er et kjent fenomen at alkohol nummer fysisk smerte. Siden jeg da har kronisk smerte som blir dempet etter inntak av noen drinker så glemmer jeg rett og slett bort å passe på kroppen min. Jeg flyr rundt, har det gøy, anstrenger meg og beveger meg mer enn kroppen min egentlig orker. Så går jeg hjem litt tidligere enn alle andre fordi jeg er sliten og våkner dagen etterpå med nakke, skuldre og hofter som skriker. 

Det er kunsten å begrense seg som er vanskelig å mestre. For når man har det gøyi fylla føles hele verden for bra til å gå galt.

2 kommentarer

Verdandi

04.okt.2009 kl.09:35

haha, uff, jeg kjenner meg igjen i det du sier å sitter her å er glad for at jeg ikke dro ut, er ikke fan av å dra ut på grunn av energinivået. Så hvordan takler du "dagen derpå"? Og du skriver noe om medisiner mot smerte? kan du skrive noe mer om dette er du snill? :)

kronisk

09.okt.2009 kl.16:15

Jeg skal lage et innlegg i morgen om medisiner jeg har prøvd. Kanskje noen har noe å foreslå til meg!

Skriv en ny kommentar

kronisk

kronisk

21, Kongsberg

Ikke alle prater om det å være kronisk syk. Denne bloggen er mitt forsøk på å skape litt forståelse.Bookmark and Share
Subscribe

Kategorier

Arkiv

hits