Rullestol i bruk.


Jeg var sykere for et år siden enn det jeg er nå, og i en veldig kort periode hadde jeg rullestol som jeg fikk gjennom hjelpemiddelsentralen. Min amerikanske brevvenn, med samme sykdom som meg, skrev dette til meg: "Using a wheelchair means you're making the decision to take control of a disability that keeps you otherwise cooped up at home. You're swallowing your pride so that you can get things done, and do more things. So perhaps a feebler body, but a stronger mind."

Hun har alltid insipirert meg men jeg klarte aldri å føle en like stor glede av den som hun gjorde. Mitt største mentale hinder var følelsen av at jeg ikke er syk nok til å bruke den. Men jeg var heldig, jeg begynte med fysioterapi, ble sterkere og tok meg opp. Men ikke alle er like heldig, ikke alle har den muligheten. Så  jeg smiler til de jeg møter i rullestol, fordi jeg nå har følt noe av det de går gjennom, og jeg vil i mitt smil prøve å formidle at jeg er stolt av dem. At det er bra de kommer seg ut i livet til tross sine fysiske og sosiale hindere.

 Og rullestolen min.. ?


Ehh.

Den er fortsatt i bruk! Den passer på gymballen og klærne mine i en krok av det bittelille soverommet mitt, og det er forhåpentligvis det eneste jeg vil trenge den for  :')

9 kommentarer

Margrethe

28.sep.2009 kl.20:44

Så bra at du ble bedre (dette hadde jeg ikke fått med meg)! Er veldig enig med brevvennen din, hun virker flink til å sette ord på slike følelser.

Når det skal sies synes jeg ting er utrolig dårlig tilrettelagt for rullestolbrukere. Det å gå i butikken må jo være utrolig ydmykende. Liksom at man ikke når opp til varene eller når opp til disken så man kan betale med kort. :( Samfunnet suger.

Lina Therese

29.sep.2009 kl.00:20

håper du blir kvitt sykdommen om det går . :)

kronisk

29.sep.2009 kl.00:22

Det er desverre en kronisk genetisk sykdom, så det går ikke, men takk for tanken :)

Kirsti-Marie

29.sep.2009 kl.00:24

hvilken sykdom har du? jeg har vært delvis lam pga sykdom selv. Kjenner til det der usynlig-sykdom-opplegget:s Sender deg en klem:)

Julie Rebecca

29.sep.2009 kl.00:28

Så bra du ble bedre da :)

dosalo

29.sep.2009 kl.00:34

åh, utrolig flott skrevet! leste noen av de andre inleggene dine og, du skriver flott! denne bloggen skal jeg følge vidre med på! det er spennende på en måte, å få høre på hvordan du har det! blogg vidre! :=) Klem!

xbubblegum

29.sep.2009 kl.00:43

Kjenner til "usynlig sykdom" ja, søstra mi har hatt M.E i 5-6 år nå, og nå skal jeg utredes for det også, på grunn av stor mistanke at jeg har det óg.
Heldigvis går det an å bli frisk fra M.E da, imotsetning til din sykdom, som jeg oppfattet?

synna89

29.sep.2009 kl.00:45

Jeg har lest hele bloggen din nå =).. Den var veldig bra, og du skriver godt!

xbubblegum

29.sep.2009 kl.00:49

sv; Jeg krysser fingrene jeg og!
But hey, dersom jeg er syk, så fant de det hvertfall ut før jeg ble skikkelig syk... Har allerede snakket med skolen og alt, og jeg får tilrettelagt skolearbeidet slik at jeg kan hvile mye, men prøver å gjøre det samme og like mye som de andre i klassen.
Leit at du kommer til å bli verre, men da kan man glede seg ekstra mye over de gode periodene! (:

Skriv en ny kommentar

kronisk

kronisk

21, Kongsberg

Ikke alle prater om det å være kronisk syk. Denne bloggen er mitt forsøk på å skape litt forståelse.Bookmark and Share
Subscribe

Kategorier

Arkiv

hits